dissabte, 7 de maig del 2011

SANT JORDI 2011

Com cada any, el dia 23 d'abril va ser la diada de Sant Jordi a tot Catalunya, però aquest any no erem a l'escola, estavem de vacances de Setmana Santa.
És per això que ho hem treballat en tornant de vacances.
Quan vam arribar a l'escola vam trobar un paquet damunt la taula de l'Aula d'Acollida.
Us preguntareu:
- Què era?
- UN LLIBRE!!!!!!! naturalment.
- Però quin llibre era?
- Era un llibre titulat BIBLIOBURRO.
Aquests dies l'estem llegint i treballant. És molt interessant, explica una història real d'un home de Colòmbia que va pels pobles amb dos burros, en un hi va ell i en l'altre hi porta llibres.
- Llibres en un burro, per què?
- Doncs, perquè els nens que viuen en zones rurals no tenen biblioteques a l'abast per anar a buscar llibres com fem nosaltres.
- Que trist, oi?
- Però el senyor Luis amb la seva burra ALFA i el seu burro BETO, els porta periòdicament llibres que es queden en préstec, fins que torna a passar i aleshores els canvien. A més els llegeix i els explica contes com fem aquí a l'escola.
Ell diu que "si els nens no tenen biblioteca cal portar la biblioteca on viuen els nens".
Si ho voleu veure, aquí teniu aquest video que explica aquesta experiència tan bonica, anomenada "Biblioteca rural itinerante BIBLIOBURRO", que ha exportat a altres zones rurals.
Aquest llibre i aquest video ens han fet pensar molt en la sort que tenim nosaltres de tenir una biblioteca a l'escola i una altra molt a prop de casa.
Si no llegim, és perquè no volem!